Het online bespelen van spelletjes, is de laatste jaren in een opmars. Waar het eerst begon met een spelletjes als PacMan online te brengen, is veranderd in games die geheel 3D zijn te bespelen. Zonder download of installatie vereist en helemaal gratis, zijn deze spelletjes online te bespelen.

Doordat er miljoenen maar dan ook miljoenen van jong tot oud van amateur tot professional deze spelletjes bespelen. Is het natuurlijk niet weg te denken, dat dit commercieel gezien een redelijke aanwinst is. Vandaar dat het Internet duizende spelletjes aanbied. Die dankzij de enorme hoeveelheid game developers zich constant ontwikkelen.

Dit houd in dat er bijna elke dag nieuwe spelletjes zijn om te bespelen. Van adventure, action & shooting tot erotiek en casino. U kunt het niet gek genoeg bedenken, fantasie van ontwikkelaars is oneindig.

Het bespelen van een spel is natuurlijk geheel afhankelijk van het spelletje zelf. Maar dit is vaak met flash ontwikkelt. Aangezien je geen flash spelletjes rechtstreeks kan aanbieden is hiervoor een soort van portaal nodig.Ook wel 'Portal' genoemd. Dit is een website waarbinnen alle koppelingen naar te bespelen spelletjes staan. Vaak een website die snel word gevonden wanneer spelletje spelers een zoekterm binnen zoekmachines invoeren. De website bied naast de koppelingen ook vaak informatie over de spelletjes weer. Hierdoor ontstaat een erg leuke maar dan ook informatieve website !

Commercieel gezien, kan dit een enorme aanwinst zijn. Populaire sites zorgen voor duizenden spelers per dag. Die allen op de website terecht komen, bij het juist plaatsen van bijvoorbeeld advertenties. Zullen online spelletje spelers eerder geïnteresseerd zijn in deze producten binnen de advertenties.

HC Automatisering is een succesvol samenwerkingsverband aangegaan met enkele website publishers gespecialiseerd in online gaming zoals fuel51 & QC. Wij hopen deze samenwerking in de toekomst verder uit te breiden en onze ervaring ook met nieuwe professionele partners te delen.